0515 - 72 04 31 cesarstugan@gmail.com

Om oss

Om oss

Vid Falköping uppe på platåberget Mösseberg i naturskön omgivning och med utsikt över Hornborgasjön, Kinnekulle, Billingen och slätten ligger vår välbesökta anläggning.

RESTAURANGEN

Cesarstugan är en restaurang och festlokal byggd 1993 av Stig Lindgren med familj i gammaldags stil och har handmålade tapeter, bilder och detaljer på väggar och i tak. Cesarstugan rymmer 240 sittande gäster. Den har scen och ljudanläggning och en stor utomhusterrass. Mycket av konsten på väggar och tak är målad av konstnären Nirs Peter Nordin

TEATERN OCH FOAJÉN

I nära anslutning finns även vår teatersalong som rymmer över 200 gäster och foajen ”Årstidssalen” med väggarna prydda av årstidsmålningar, även dem av Nirs Peter Nordin där vi kan servera gästerna i paus av föreställningar.

UTSTÄLLNINGEN ”BONDENS ÅR”

Där har vi den unika och omtalade utställningen ”Bondens År” som bland annat skildrar livet på landsbygden i Sverige på 1930 och 40-talet och ett liv som är så otroligt annorlunda det liv barnen växer upp i idag. Allt är presenterat genom ca 50 väldigt verklighetstrogna vaxfigurer, antika fordon och redskap, torp uppförda inomhus och ett levande vattendrag. Ljussättning och ljud förhöjer upplevelsen ytterligare. ”Det är som att någon fryst tiden, lagt den i en flaska så att man kan få uppleva den” uttryckte en besökare.

GÅRDSBAGERIET OCH GÅRDSCAFÉET

Vi har även ett stort gårdsbageri där vi bakar allt till vårt café och restaurang samt säljer till besökare. Vi har förutom alla goda sötsaker våra helt egna surdegsbröd. På caféet kan man sitta i mysig miljö framför brasan och äta sopplunch, mat och bärpajer, morotskaka m.m.

FEST/BRÖLLOP/KONFERENS

Hör gärna av er till oss om ni vill boka in fest, bröllop, konferens eller annat så kan vi skräddarsy ett erbjudande som fulländar er upplevelse hos oss.

TRANSPORT TILL OCH FRÅN

Vi ordnar även gärna med busstransporter till och från då vi har kontakt med flera bussbolag.

X