0515 - 72 04 31 cesarstugan@gmail.com

Bussgrupper

Bussgrupper

Välkomna att boka in ett besök i vår mysiga restaurang med sprakande brasor och gammaldags inredning.

Passa även på att besöka vår utställning Bondens År som med hjälp av ca 50 vaxfigurer, underbara landskapsmålningar och antika fordon och redskap skildrar lantbrukarens liv förr i tiden.

Vi har även i samband med ert besök öppet vår handels-bod där vi säljer lantlig inredning, vårt hembakta bröd, kakpåsar, knäckebröd, skorpor och andra lokala godsaker.

BUFFÉ-MENY & PRISLISTA (Vardag – för helg, se TILLÄGG)

Gruppen väljer en rätt tillsammans. I priset nedan är det buffé som man tar själv av. Allergier tar vi självklart hänsyn till om vi får information om dem i god tid.

 1. Wallenbergare – 140 kr (150 kr om under 30 st)
 2. Kycklingbröstfilé – 140 kr (150 kr om under 30 st)
 3. Fisk (sort efter tillgång) – 140 kr (150 kr om under 30 st)

Alla rätter serveras med olika tillredd potatis, sås, primörer, sallad och nybakt bröd

Kolsyrad dryck (loka, lättöl), kaffe och kaka ingår.

TILLÄGG (per gäst)

 • BORDSSERVERING – väljer man inte detta blir det buffé man serveras – 20 kr
 • HELGTILLÄGG – 40 kr – då servereras tvårättersbuffé med kött, fisk, soppa istället.
 • MIDDAGSTILLÄGG (VARDAGAR EFTER 17.00) – 20 kr
 • UTSTÄLLNINGEN “BONDENS ÅR” INKLUSIVE GUIDNING INNAN – 60 kr

NYHET! HISTORISKT DAGTURSPAKET I FALBYGDEN

Nu erbjuder vi buss-grupper även ett heldagspaket till en kostnad av 350 kr per person

Detta ingår:

 • Lunch på Cesarstugan
 • Guidning innan Bondens År med spel på gitarr och sång av Christian Schmeikal
 • Bondens År – Återupplev landsbygden i 1930-40-talets Sverige (50 vaxfigurer)
 • Ett besök i vår handelsbod med lantlig inredning, hembakt bröd och annat gott
 • Historisk guidning i Falbygden på er buss
 • Avslutas vid Falbygdens Osteria

Efter att ha blivit mätta i vår restaurang i gammaldags stil tar vi er upp genom allén till Bondens År. Där berättar Christian Schmeikal – som tillsammans med sin fru Emma och hennes mor Christina tagit över gården – om vår speciella anläggning med pärlan på verket – Bondens År. Ett unikt museum där man får vandra genom en bondes liv i 1930- och 40-talets Sverige – Allt framställt med antika fordon, byggnader, redskap – men inte minst 50 st mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Där går man genom åkrar och torp, logdans och mjölkning. Man är vid kyrkan och upplever bröllopet med brudparet i den hästdragna vagnen och prästen. Inte minst får man se en väldig vanlig syn på den tiden – barnen som sitter på mjölkbordet och samlar bilars registreringsnummer. I fattigstugan får man känna av hur de fattigaste hade det, men även hur de mest välborna hade det då man kommer till kurorten. Och vad bonden med familj gjorde på de olika årstiderna är en självklarhet att man får uppleva i vårt museum – men missa inte vår klädbutik med kläder ända från 1800-talet. Ett litet axplock av vad man har att vänta.

Slutligen avrundar Christian med att ta fram gitarren och sjunga ett par låtar, då han är musiker och passar på då han får chansen inför publik. När han släppt er fria går ni Bondens År i er egen takt och avslutar kanske med ett besök i vår handelsbod där vi säljer lantlig inredning, våra hembakta godsaker samt andra lokala delikatesser.

Väl tillbaka på Cesarstugans parkering hoppar lokala guiden, mjölkbonden och landsbygdsutvecklare Niclas Fällström på er buss och med bred Västgötsk dialekt tar er på en historisk guidning i Falbygden och området kring platåberget Mösseberg. Allt med koppling till det gamla Sverige och Bondens År. Ni får då även besöka Nostalgimuséet i Vilske Kleva. Guidningen på bussen tar 1,5 till 2 timmar och avslutas på Falbygdens Osteria där ni kan smaka på samt inhandla lokala ostar och andra delikatesser.

Från att ni kommer till Cesarstugan till att ni hoppar av vid osterian tar vi hand om er under 4,5-5 timmar.

Välkomna önskar vi på Cesarstugan!

BOKNING

Ring 0515 – 72 04 31

ELLER MAILA

cesarstugan@gmail.com

X